missmoonshine.blogg.se

Livet som mamma

28+2

Publicerad 2014-06-25 10:25:21 i Graviditet,

Igår var jag hos barnmorskan igen. Den här gången fick jag träffa en annan barnmorska för att min ordinarie har semester. Men hon var jättetrevlig. Hon mätte magen och den har såklart växt. Sist låg jag på den övre kurvan men nu har jag planat ut lite och ligger närmare "normalkurvan" i mitten. Såhär ser diagrammet ut som man fyller i. Mina mått är dock inte ifyllda på denna, men det blir nog lättare att hänga med om man sett diagrammet. :) Det går däremot inte göra någon exakt mätning, och så beror storleken även på hur barnet ligger, men man ser iaf om det ökar. 
 
 
Jag vägde mig där också. Vågarna där är alltid snällare än den jag har hemma. Måndagens vikt hemma var 63,9 och igår Tisdag vägde jag mig hos barnmorskan och den vågen visade 62,7. Hon var iaf nöjd och tyckte att det var en toppenvikt. Blodvärdet togs som vanligt och för första gången har det ökat! Wohoo! Bara marginellt, men ändå. Sist låg det på 105 och nu på 108. Det är fortfarande på tok för lågt så jag får fortsätta trycka i mig allt med järn. Tror minsann jag ska ta fram gjutjärnsgrytan och laga all mat i den. 
 
Ikväll ska jag på den första egna träffen med föräldragruppen. Vi har inte setts något sedan vi gick föräldrakursen med barnmorskan, så nu är det dags. Två av paren har redan hunnit få sina barn. Jag är beräknad sist av alla. 
 
I övrigt har jag varit hemma och myst. Jag bakade bullar i måndags och sedan kom Jockes kollegor Björn och Anders på middag. Även igår åt de hos oss och då blev det grillat. Anders hade med sig vackra blommor till mig. Det uppskattas! :D
 
 

Om

Min profilbild

Missmoonshine

Jag är mamma till Tyra, född september 2014. Efter lång väntan och många försök har hon till slut fulländat våran lilla familj. Vi bort i ett gammalt hus några mil utanför Piteå. Vi älskar vårt långt ifrån perfekta hem. Här vill vi leva, på landet. Långt ifrån stadens stress. Här där vi odlar våra jordgubbar, njuter i vår hängmatta, badar i vår bastu och fiskar i vår båt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela